Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Köszöntjük olvasóinkat a Bajai III. Béla Gimnázium diáklapjának, a Bélapnak az oldalán!

TUDOK

Az idei tanévben is megrendezésre került a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciájának (TUDOK) humán- és társadalomtudományi tematikus előadássorozata, melynek a szekszárdi Garay János Gimnázium adott otthont.

A versenyzők egyénileg vagy párban mutathatták be szekciónként kutatásaik eredményeit. A szabály egyszerűnek tűnhet: 10 perc áll rendelkezésre bemutatni az önálló kutatások, következtetések eredményeit, mely után 5 perces vita következik. Ennek lényege, hogy a zsűri, illetve a nézőközönség kérdéseket tehet fel a témával kapcsolatban. A zsűri tagjai között középiskolai tanárok, egyetemi professzorok, docensek voltak, akiknek mély tudása nehezítette a vitában való helytállást.

A rendezvény két napon át tartott, 39 előadást nézhettek meg az érdeklődők a különféle szekciókban: helytörténet, történelem, irodalom, pszichológia-szociológia, néprajz-közgazdaságtan.  A Bajai III. Béla Gimnázium diákjai ismételten öregbítették az iskola hírnevét. A 7 közül  4 kutatási téma előadói juthattak tovább az országos döntőbe.

Gimnáziumunk versenyzői:

helytörténet: Tomaskovity Szabolcs, Varsányi Zsófia,

történelem: Kövesdi Lilla, Rozmanitz Enikő,

irodalom: Mizser Zsófia és Trepák Kata, Szabó Mária Laura,

néprajz-közgazdaságtan: Mohai Aletta.

 

Trepák Kata