Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Köszöntjük olvasóinkat a Bajai III. Béla Gimnázium diáklapjának, a Bélapnak az oldalán!

Richelle Mead: Vámpírakadémia

A világszerte híres Vámpírakadémia sorozat sok embe szívébe belopta már magát. Rose Hathaway és Lissa Dragomir két év után visszakerülnek a Szent Vlagyimir Akadémiába. A két lánynak újra bele kell szoknia az iskolai rendszerbe és abba, hogy ők éjszaka vannak talpon. Dmitrij Belikov, az orosz testőr felügyelete alatt Rose újra nekiáll az edzéseknek. A férfinak a lány vad természetével is meg kell küzdenie, és tanítani neki egy kis önfegyelmet. A két személy nagyon megkedveli egymást, szinte már túlságosan is. Lissa eközben folyton visszatérő depressziójával próbál megbirkózni. Mindezek mellett valaki a két lány nyomában jár, és rájuk vadászik. A könyvsorozat hat részén belül főszereplőink sok bajba keverednek, és új barátságokra tesznek szert.

Richelle Mead teljesen új világképet alkotott a vámpírokról. Egy ilyen világban, ahol tömkelegével jelennek meg a természetfeletti regények, sikerült kiemelkedő művet írnia. A szereplők között mindenki megtalálhatja a számára szimpatikus egyéneket, így könnyedén azonosulhat velük. A történések szép, kidolgozott sorban követik egymást. A következő könyvsorozat címe Vérvonalak, amelynek főszereplői a Vámpírakadémia mellékszereplői, így a rajongóknak nem kell hiányt szenvedniük.

A regényt minden olyan személynek is tudom ajánlani, aki nem szereti a vámpírokat, mivel garantálom, hogy ez elnyeri a tetszését. Persze azoknak is ajánlom, akik szeretik az ilyen témájú könyveket. De egy valamit mindenki jegyezzen meg. Ez nem a következő Alkonyat vagy Harry Potter. Ez az első Vámpírakadémia!

 

Richelle Mead: Vámpírakadémia.  Agave Könyvek, Budapest, 2009.

Galambos Viktória