Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Köszöntjük olvasóinkat a Bajai III. Béla Gimnázium diáklapjának, a Bélapnak az oldalán!

Böszörményi Gyula: Rontásűzők I.

Ezt a könyvet 2009-ben adta ki a Könyvmolyképző Kiadó.  Az írónak ez a második híres sorozata, melyet fiataloknak írt. Ha a műfaját néznénk, kicsit értetlenül állnánk előtte. Regény, de milyen? Kicsit fantasztikus, egy cseppet romantikus, de nagyrészt mégiscsak alternatív történelem. Egy ikerpár története, akik minden előzmény nélkül keverednek bele egy nagy utazásba. Viszont az utazás célja nem egy nagyobb város vagy ország, hanem a 800-as évekbeli Levédia. A két lány időben és térben utazik egy pár segítő kézzel.
Böszörményiben ezúttal sem csalódhatunk: ugyanolyan jót, ha nem jobbat írt, mint előzőleg. Sodró, érdekfeszítő sztori, és még azok is könnyen beleszerethetnek, akik különben nem rajonganak a történelemért. Könnyen érthető, kicsit „modernesített” nyelvezete szintén csak vonzza a fiatalokat, és egy idő után már senkit sem fog megijeszteni az sem, hogy egy majdnem ötszáz oldalas könyvet tart a kezében.
Én tényleg csak ajánlani tudom. Hiába íródott a tizenéves korosztálynak, ezen még a huszon-, harmincéves korosztály is jól el tud szórakozni. Komolyan érdemes elkezdeni, senkit ne riasszon meg a terjedelme!

Szabolcs Laura