Hangulatjelentés a Bélás napról

Idén is – az előző évekhez hasonlóan – megrendezésre került iskolánkban a Bélás nap. A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon számos programon vehettünk részt. Több tanulóval is beszéltem, megkérdeztem véleményüket a programokról. A kínálat idén nagyon jól sikerült, mert voltak „tudományosabb” jellegű rendezvények – bár ezeken is inkább a szórakozás volt a cél –, és sokunk örömére kevésbé tudományosak is. Ebben a megkérdezettek is egyetértettek. A kedvencek között volt a Lóverseny, de voltak olyanok (elsősorban lányok), akik a Kockahas-versenyt várták a legjobban. Népszerűek voltak még a különböző kvízek, valamint a „szerencsejátékok” is. Volt olyan program (például a Kukiragasztó verseny), ahol annyian voltak, hogy egy idő után már nem is tudtak több embert fogadni.
Viszont, mint tudjuk, ezt mind meg kellett szervezni. A programok diákszervezői egytől egyig élvezték a feladatot, az osztályokban pedig a diákok egymásnak adva a stafétabotot vállaltak felügyeletet.
Néhány vélemény…

Szervező: „A mi programunkkal elég sok munka volt, mire az egész összeállt, de együtt csináltuk a legjobb barátaimmal, direkt így is vállaltuk el, így nem jelentet gondot.”

Résztvevő: „Örülök, hogy van ilyen nap, mert tényleg jó volt, igaz én nem csináltam sok mindent a szervezésben, de jövőre be fogok segíteni. Idén meg csak szórakozom.”

Talán elmondható az általánosan, hogy a hetedik, valamint a bejövő kilencedik évfolyamok a leglelkesebbek, de a többiek is örültek annak, hogy ez a nap tényleg nem a tanulásról szól, hanem valami egészen másról, és természetesen mindannyian nagyon élveztük a 2014-es Bélás napot.

Szabó Laura

A képek szerzője: Varsányi Zsófi.

Bélap Rights Reserved.