Megyei Diákszimpózium

Megyénkben idén is megrendezésre került ez a verseny, Kiskunhalason. Aki nem ismerné, annak röviden annyit róla, hogy diákoknak kell tudományos munkát végezniük és azt bemutatniuk. Önállóan elvégzendő munkákról van szó, a téma kötetlen.

Idén két kategóriában indulhatott – a mintegy 60 diák –, aki kutatott valamit. A 2 kategória társadalom-, és természettudomány volt. Iskolánkból hat diák vett részt a versenyen, mind a hatan kiemelkedő eredménnyel. I. helyezettként végeztek a 9-10. osztályosok között, irodalom tantárgyhoz kapcsolódó előadásukkal, Trepák Kata és Mizser Zsófia 10. C osztályos tanulók. II. helyezést ért el Kövesdi Lilla a 10. B-ből, szintén második helyen végzett Mohai Aletta  10. A osztályos tanuló. III. helyezett Borsódi Réka lett a 10. B osztályból.  A 7-8. osztályosok korosztályban Szabó Mária Laura 8.B osztályos tanuló a II. helyen végzett.

Több mint 40 előadást hallgathattak meg az érdeklődők. Az ötletek igen széles skálán mozogtak: a mozgó növényektől egészen Shakespeare-ig volt minden. A prezentációk nyilvánosak voltak, így bárki megtekinthette őket: értékelhette az előadó munkáját, kritikát gyakorolhatott, dicsérhetett vagy akár kérdezhetett is. Minden szekció – a közönségen kívül – kapott még 3, a témában jártas kritikust is, a zsűritagokat, akik nem kíméltek minket.

Bélap Rights Reserved.