Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei – trilógia

Ransom Riggs egy fiatal, még kezdő, de nagyon tehetséges író. E trilógiája egy rendkívül izgalmas, különleges világba vezet el minket, melyet a pusztulás fenyeget.

Főhősünk Jacob, akinek nagyapja gyermekkorában különleges képességekkel bíró gyermekekről mesélt, akikre „egy madár”, vagyis egy ymbryne* vigyáz. Mint kiderült, Jacob nagyapja, Abraham nem hazudott neki, tényleg léteznek ezek a gyerekek. Mikor rejtélyes körülmények között Abraham meghal, utolsó szavait követve jut el Jacob egy szigetre, Cairnholmra, ahol rájön, hogy ő is különleges képességekkel van megáldva (vagy éppen megverve…), így ő is beáll a különlegesek és a lidércek harcába, ahol a gonosz lidércek állnak nyerésre. A lidércek őt és újonnan megismert különleges barátait is megtámadják, de sikerül kicsúszniuk a karmaik közül. Egy hosszú, veszélyes harcot kell megvívniuk, melynek tétje a világ megmenekülése a pusztulástól.

Vajon sikerül nekik megmenteniük a földet? Vajon meg tudják menteni társaikat és hőn szeretett igazgatónőjüket és ymbrynéjüket, Vándorsólyom kisasszonyt? Vagy a lidércek győznek, és ők uralkodnak a világ felett? Ezekre és hasonló kérdésekre a könyvekben találod meg a választ, melyek megtalálhatók iskolánk könyvtárában, de aki inkább a filmet nézné meg, az a mozikban keresse ugyanezen a címen, Tim Burton rendezésében.

*Olyan nő, amely képes átváltozni madárrá, az időt manipulálni, feladata a különlegesek védelmezése.

Tallér Máté István

Bélap Rights Reserved.