Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Köszöntjük olvasóinkat a Bajai III. Béla Gimnázium diáklapjának, a Bélapnak az oldalán!

Filmklub a Bácskai Kultúrpalotában

November 8-án 18 órakor újból a Bácskai Kultúrpalota nagytermébe ülve tekinthetjük meg az 1973-ban Federico Fellini által rendezett Amarcord című filmet. Idén ez lesz a harmadik alkalom, hogy a Gömzsik Anikó Filmklubhoz csatlakozhat minden filmszerető kicsi és nagy. Dr. Brachinger Tamás egyetemi oktató vezetésével utazhatunk a huszadik század nagy filmalkotásain keresztül. Bemutatja nekünk rövid összefoglalójában nemcsak a filmet, de a rendező munkásságát is.

Egy kis hűsítővel kezünkben, popcornt majszolva lehetünk mindennek részesei, díjtalanul.

Nievel Flóra

Filmajánló

 A csajok bosszúja

A filmben azt láthatjuk, hogy mi történik, ha a megcsalt feleség, barátnő és szerető összefog a férj ellen. A Nick Cassavetes által rendezett romantikus filmvígjáték tele van vicces és váratlan jelenetekkel. Főszereplők: Cameron Diaz, Leslie Mann, Kate Upton. Egyaránt ajánlom mindkét nemnek.

A film előzetese:

https://www.youtube.com/watch?v=Prgv6lABYKY

Tolvajtempó:

A Dominic Sena által rendezett film 2000-ben készült. Memphist, aki az egyik legjobb az autólopás művészetében, a maffia fenyegeti meg öccse életével. Ha azt akarja, hogy a testvére éljen, el kell lopnia 50 luxusautót. Vajon sikerül neki, vagy mégsem???


Miért ajánlom a filmet, nem csak azért, mert egy laza akciófilm, hanem még Angelina Jolie-t is láthatod szőkén. Főszereplők: Nicolas Cage, Angelina Jolie, T. J. Cross.

 

A film angol előzetese:

https://www.youtube.com/watch?v=o6AyAM1buQ8

Fridrich Flóra

Cornelia Funke: Tintaszív

Nem nagyon szeretem azokat a filmeket, amelyek elrugaszkodnak a valóságtól, de ezt a történetet kifejezetten megkedveltem.  A könyvet Cornelia Funke, német írónő írta. Később Iain Softley filmet is készített belőle, melynek  főszereplője Brendan Fraser.

A történet szerint Mortimer Folchart könyvkötő különleges képességgel rendelkezik: ha hangosan felolvas egy könyvből, annak története megelevenedik, a szereplők életre kelnek. Mortimer egy alkalommal, amikor csecsemő kislányának, Meggie-nek mesét olvas, véletlenül életre kelti a gonosz Kaprikornuszt, Meggie édesanyját pedig „beleolvassa” a könyvbe. Ez a könyv később elkerül tőle, innentől élete célja lesz, hogy visszaszerezze és „kiolvashassa” belőle eltűnt feleségét. Nekem az a rész tetszett a legjobban, amikor a gonosz Kaprikornusz Meggie-vel akarja zsarolni az apát, hogy saját céljaira fordíthassa annak különleges képességét.

A film hatására biztosan el fogom olvasni a könyvet!

Mindenkinek őszintén ajánlom ezt a filmet.

 

Nagy Alma Virág